Trainingscentrum Vrakking

Trainingscentrum Vrakking stelt zich tot doel de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren met als hulpmiddel hiervoor een dier.

In het trainingcentrum is ook Stichting Assistentiehond Nederland gevestigd. Deze stichting heeft als doelstelling het opleiden van persoonlijke assistentiehonden voor mensen met een motorische beperking.

Bezoek Stichting Assistentiehond Nederland

Het ontstaan

De eigenaar van Trainingscentrum Vrakking is Ingrid Vrakking. Zij is in 1998 gestart met reguliere gehoorzaamheids voor huishonden en communicatie- en teambuildingtrainingen voor bedrijven, waarvoor honden in opleiding ingezet worden. Het trainingscentrum is gespecialiseerd in positieve gedragstraining. Ons doel is om baas en hond op een leuke en positieve manier met elkaar te laten trainen. Hierdoor ontstaat een goede band waardoor de hond graag zal gehoorzamen. Dit leidde ertoe dat Stichting Assistentiehond Nederland (SAN) in 2003 werd opgericht.

Sinds 2007 is het trainingscentrum gestart met een specifiek begeleidingsprogramma voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. In dit ASS-therapie programma worden deze kinderen met een hond of paard geholpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en leren zij omgaan met hun angsten.
Aan de hand van de vaardigheden van het kind wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld. Bij de begeleiding zetten wij voornamelijk goldendoodles in. Door hun uitzonderlijke karakter en de vrijwel anti-allergische vacht zijn deze honden zeer geschikt voor het ASS-therapieprogramma.

Naast Goldendoodles hebben wij ook op kleine schaal aussiedoodles beschikbaar voor actieve gezinnen. Ook deze honden zijn zeer geschikt voor het ASS-programma.