Positieve gedragstraining

Ons trainingscentrum is gespecialiseerd in positieve motiverende trainingen voor baas en hond. De nadruk ligt hierbij op het belonen voor goed gedrag, zodat de hond gemotiveerd wordt om zoveel mogelijk te leren.
Door deze methode komt de hond zelf met initiatieven, waardoor als het principe eenmaal duidelijk is (voor baas en hond), het een heel makkelijk en vrolijk leerproces wordt. Zo ontstaat er wederzijds respect tussen baas en hond, waardoor uw hond een gezellige en vrolijke kameraad wordt.

Trainingsbenodigdheden

Als u met de puppy’s begint, krijgt u eerst een theorieles waarin de principes uitgelegd worden. Voor onze trainingen heeft u nodig:

Een klikker

Gemakkelijke kleding

Zorg ervoor dat uw kleding de hond niet hindert, dus bij voorkeur geen jas waarvan de uiteinden steeds tegen de hond aan wapperen.

Goede schoenen

Goede schoenen die waterdicht zijn, echter ze mogen ook weer niet van te hard materiaal zijn (mocht u per ongeluk op de poten van uw hond gaan staan)

Een tasje/buideltje

Een tasje/buideltje waarin u de beloningen voor uw hond bewaart. Zorg dat u gemakkelijk bij het lekkers kunt. (heuptasjes zijn daar erg geschikt voor, uw jaszakken of plastic zakjes minder)

Het favoriete speeltje van de hond.

Een goed humeur

U kunt bij ons een passend speeltje kopen dat leuk is voor baas en hond! Deze flostouwen van fleece-stof zijn zowel voor u als uw hond zacht om vast te pakken en ze rafelen niet. Een groot voordeel is dat ze uitwasbaar zijn.
Dus als uw hond het flostouw in de modder laat vallen, is het speelgoed zo weer schoon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vrolijke kleuren. Bij aankoop van een flos steunt u een goed doel. Een deel van de opbrengst komt namelijk ten goede aan Stichting Assistentiehond Nederland.

Welke riem en halsband heeft u voor de trainingen nodig?

Aan te bevelen is een lederen halsband met een soepele lederen riem van ongeveer 1.75 meter. Tegenwoordig zijn er ook goede halsbanden en riemen van nylon. Niet geschikt is in ieder geval een ketting met een lederen handgreep eraan. Een uit­schuifriem is voor de training ook niet zo handig, omdat je dan je handen vol hebt, waardoor je niet goed met de klikker, beloningen en lichaamstaal kunt werken.

Gedragstherapie

Honden vertonen niet altijd even gewenst gedrag. Soms is het gedrag wat de eigenaar niet storend vindt, maar de mensen in hun omgeving wel. Ook kan het gedrag zijn dat de eigenaar zelf als vervelend ervaart. Dat kan van kleine onschuldige -het aan de riem trekken met uitlaten- tot aan het huis vernielen als u niet thuis bent zijn.

Heel belangrijk is dat u zoveel mogelijk probeert te achterhalen waarom die hond nu dat gedrag vertoont. Als u de oorzaak weet, kunt u daar in het gevolg aan werken. In de cursussen wordt veel aandacht besteed aan het voorkomen van niet gewenst gedrag. Heeft u echter toch verdere begeleiding nodig?

Mail ons dan met uw vraag. Er is de mogelijkheid om privé begeleiding te krijgen om met een met u samen opgesteld stappenplan het gedrag van uw hond weer om te buigen naar voor u gewenst gedrag.